Sakallı poğaça nasıl yapılır
Saçaklı poğaça yapımı
Sakallı poğaça yapımı
Saçaklı poğaça tarifi
Saçaklı peynirli pastane poğaçası nasıl yapılır
*********************
Hamur için:
------------------
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı maden suyu
*1 yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
*1/4 çay bardağı şeker
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı instant maya
*1/2 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İçine:
---------------
*Poğaçaların şeklinde kesilmiş kaşar peyniri veya sürülebilir beyaz peynir
Kıyısına:
-------------------
*Labne peyniri veya krem peynir
*Kıyılmış maydanoz
*****************
*Hamur malzemelerinin un hariç tümünü karıştırın ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
*Ağzını nemli bir bezle veya boneyle örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
*Hamur kabardığında kısaca yoğurun ve içinde oluşan gazın çıkmasını sağlayın, hamur sönecektir.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
*Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün (sulandırmadan sürerseniz, yüzeyleri çok küçük olduğundan yumurta kokabilirler)
*Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırına verin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Çıkarıp biraz ılınmalarını bekleyin.
*Bu arada içlerine beyaz peynir tercih ediyorsanız ezerek sürülebilir hale getirin.
*Veya kaşar tercih ediyorsanız, alanı poğaçalardan küçük olmayacak şekilde ince dilimleyin ve poğaçanın birini kalıp gibi kullanarak yuvarlak şekillendirin (kaşarı köşeli olarak içine koyarsanız, kıyısına labne sürerken sıkıntı yaşarsınız)
*Poğaçaları kopmayacak şekilde ikiye kesin. Aralarına yumuşak beyaz peynir sürün veya dilim kaşar koyun.
*Kıyılarına labne veya krem peynir sürün.
*Kıyılarını, bir tabağa kıydığınız maydanozlara yuvarlayarak bulayın ve servis tabağına dizin.
mmmm sabah dersten önce ne iyi gider!
YanıtlaSilÖzlemcim; sen şimdi şipşak yaparsın, senden korkulur :)
SilÇocukluğumun en sevdiğim pohaçası Serap'çım,06 patisserie bunu süper yapardı,hemen deneyeceğim.Eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilDilekçim; 06 Paskalya ve Tahinli'yi de nefis yapar. Taa Hatay'dan vapurla onları alıp yemeye gelirdim genç kızlığımda :) Sağol canım..
Silserapcımm harzika görünüyorlar.bayılırım ben.ellerine sağlık...
YanıtlaSilBernacım; pek güzel oluyor ama nasıl bayılmayalım dimi? Sağol canım :)
SilYaa çok severim ben bunu...Olsada yesemm..ellerine sağlık..
YanıtlaSilNurşencim; çok sağol. Belki birgün birlikte yeme fırsatımız olur, belli mi olur :)
SilEllerinize sağlık. ÇOK LEZZİZ GÖRÜNÜYORLAR.
YanıtlaSilSağol Nursevincim; çok teşekkürler..
SilCanım ellerine sağlık pofuduk pofuduklar bayıldım zaten de çok severim bu poğacayı .Sevgilerimle..
YanıtlaSilVişnecim; sağol canım :)
Sil
YanıtlaSilgerçekten de harika yapmışsın..
camın arkasından baktığımı unutacak kadar hayranlıkla bakakaldım sabah sabah :)))
Nunucum; çok tatlısın :) Yakın olsak, ikram ederdim hemen :) Sağol canım..
Silgörüntüsü de tadı da çok keyifli bunun. Bilirsin evde çocuk olunca biraz onların damak tadı öne çıkıyor ya, benimkiler ot tüketmediğinden anca biri gelince yapıyorum bunu.
YanıtlaSilSaadetçim; kıyısını ota bulamak zorunda değilsin.. Rende kaşara da batırabilirsin :) Sağol..
SilBayıla bayıla yerim aama halen yapmadım. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Nilaycım; zararın neresinden dönsen kardır.. Hemen dene bence:) Sağol..
SilMüjgan hanım sakallı demiş sen saçaklı demişsin bende kırpık demişim bu tarife.Ellerine sağlık olsun.Nefis olmuş.Acil bir misafir geldiğinde pastaneden o yuvarlak sandaviçlerden alınıp ta yapılabilir.Çalışan kadın için kurtarıcı :D
YanıtlaSilsevgiler
Yasemincim; çok haklısın, hazır sandviç ekmeğiyle de yapılabilir.. Sağol..
SilYapmam lazımm inşallah beceririm bu aralar bu hamur işleriyle derdim var doğrusu sizde görüp yapmaya çalışıyorum hamur kabarmıyor arkadaş, ben de bir sorun var galiba ama yılmayacağımm devam :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilFeridecim; kesin şaka yapıyorsun, inanmıyorum. Senin bloğunu ziyaret eden kimse inanmaz buna :) Sağol canım..
SilÇok severim benim çocukluğumda süzme yoğurtla beyaz peynir karıştırılırdı. Şimdi krem peynirle yapılıyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOlur tabii Sibelcim; halen öyle yapılabilir, neden olmasın.. Sağol..
SilEllerinize sağlık.Ben de pastacılık kursunda öğrendim 2-3 kez yaptım.Çok lezzetli oluyor ama ben arasına lokum peyniri sürüyorum tadı daha farklı oluyor,denemenizi tavsiye ederim:) Sevgiler
YanıtlaSilSevgili Rüya; lokum peynirini duymamıştım. Neden olmasın. Sağol..
Silben de arada çocuklara yapıyorum nefis oluyor ,biz eskiden kanape derdik sonra bir yerden kırpık diye okudum sendeki adı da süpermiş:))) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKırpık ve sakallıyı duymuştum ama bir yerden mi gördüm yoksa uydurdum mu bilmiyorum ama :)) ben saçaklı dedim nedense.. Nefis oluyor ama gerçekten..
SilMİSS GİBİ BİR POĞAÇA, BEN DE KOKOŞ DEMEK İSTİYORUM HEP :))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SEVGİYLE KALIN
Ablacım; kokoş da güzel olur gerçekten :) Sağol..
SilSerap'cım ellerine sağlık.Çocukluğumda en sevdiğim lezzetlerden biriydi :)))))
YanıtlaSilCevverim; hepimiz severdik. Sağolasın..
SilOkula giderken pastanaden en çok aldığım poğaça çeşidiydi. Beni o günlere götürdün Serap'cım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilNostalji güzel bi şey değil mi Nilgüncüm :)
Silbenim icin pastane pogacasidir.ellerine saglik hazir gibi duruyor pogacalarin.
YanıtlaSilÖzgürcüm; nasıl dersen de önemli değil. Lezzeti nefis nasılsa :)
SilBen pastaneden hiç alamadım bu güzel poğaçaları, yok peyniri nasıl, yok maydanoz güzel yıkandımı diye düşünmekten. Şimdi doya doya yemek güzel. Ellerine sağlık Serapcım.
YanıtlaSilEvde yapılanın yerini tutmaz. Onlar pastacılıkta kullanılan "çok doymuş" yağlar kullanıyorlar. Almamakta fayda var :( Sağol hayatım..
Sil