Sayfalar

17 Ekim 2012 Çarşamba

YEŞİL ÇAYLI BİSKÜVİ

Yeşil çaylı bisküvi tarifi
Yeşil çaylı bisküvi nasıl yapılır
Diyet bisküvi tarifleri
Light bisküvi tarifleri


Yeşil çaylı bisküvi dün tamamen özgün olarak ve hiçbir yerden esinlenmeden ürettiğim bir tarif ve sizinle paylaşmak için heyecan içindeyim. Çünkü sağduyunuza güvenerek yeni bir tarif ürettiğinizde, onun sizi yanıltmadığını görmek acayip mutluluk verici ve motive edici bir şey.

Bir süredir kafamda böyle bir şey tasarlıyordum; hem ara öğün amaçlı, hem de kahve yanına çikolata-lokum olayından bizi kurtarsın diye:) Açıkçası biraz diyetvari bir tarif olması benim için önemliydi. Bu nedenle de malzeme seçimim bu yönde oldu. İçine margarin-tereyağı yerine zeytinyağı, şeker yerine ev yapımı pekmez, beyaz un yerine tam buğday kullandım. E bir de toz yeşil çay koydum, daha nasıl diyet olsun:)

Hiç merak etmeyin, lezzeti - bütün bu light malzemeye rağmen - nefis oldu. Kıtır kıtır, tam bisküvi kıvamında ve inceliğinde olan bu bisküvilerden bir-iki tane yiyerek bırakabilecek misiniz, işte ondan emin değilim:) Afiyet olsun.. (Bu tarifimi, light tarifler konusunda her dem kafadar olduğum sevgili Dilek'e (Ihlamurcum) atfediyorum)

 Malzemeler:
*********************
*1 yumurta
*1 kahveci çay bardağı (en ufak olan) zeytinyağı
*1 kahveci çay bardağı pekmez (türü önemli değil)


*Yarım kahveci çay bardağı toz (dökme de denir) yeşil çay
*1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu)
*3 su bardağı (+/- oynanabilir) tam buğday unu veya kepekli un

 Yapılışı:
*********************


*Öncelikle fırınınızı 160 dereceye önceden ısıtn, kızgın fırında pişireceksiniz.
*Bütün hamur malzemesini, unun ilk etapta 2,5 bardağını ekleyerek, yoğurun. Sert ve dağılan bir hamur olmalı. Bisküvi hamuru yumuşak olmaz. Yumurtanın büyüklüğüne ve tam buğday-kepekli un seçimine göre un miktarı değişebilir. Gerekiyorsa kalan yarım bardağı da ekleyin.
*Hamuru üzerini bezle örterek 10 dakika bekletin, malzemeler özleşsin.
*Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın ve oklava/merdane yardımıyla 3 mm. kadar incelene dek nazik hareketlerle açın (dağılabilen bir hamur olduğu için)


*Kurabiye kalıplarıyla kesin.


*Açtığınız hamurun büyüklüğüne göre çoklu kalıp çıkarabilirsiniz.


*Bisküvileri yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye sıralayın.


*Açtığınız hamurun inceliği hususunda, yukarıdaki görüntünün fikir verebileceğini umuyorum.
*Önceden ısınmış olan fırında bisküvilerinizi SADECE 10 DAKİKA pişirip çıkarın. Çıkardıktan sonra ılınana kadar tepside bekletip öyle alın.


                                                                   Pişmiş halinin görüntüsü 

Kıtırlığı tam sağlamak için hiç olmazsa yarım saat tam soğumalarını sağlayıp, ağzı sıkı bir kavanozda ve içine bir parça kağıt havlu veya peçete yerleştirerek saklayın (nemi önleyeceği için daha uzun taze kalmasını sağlar)





28 yorum:

  1. Harikasın,işte budur.Hem özgün, hem sağlıklı, hemde benlik.Tatil dönüşü hemen yapıp,izninle blogumda bile paylaşırım arkadaşım.İyi bayramlar,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. canım benim ellerine sağlık harika kurabiyeler olmuş, tamda benlık kıtır
    kıtır kepekli ben sadece kendim için yapayım.
    Öpüyorum bitanem..

    YanıtlaSil
  3. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif nefis bir tat ortaya çıkmış ellerine sağlık canım. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, çok çok çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canim hayirli aksamlar ellerine saglik güzel bir kurabiye tarifi cok da nefis görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık hemen blogunda ligt tarifler diye bir bölüm aç lütfen ama lütfennnnnn:))

    güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Çokk güzel mutlaka denemeliyim tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Çok orjinal ve özgün bir tarif olmuş,ellerinize sağlık...bayıldım..tam ara öğünlük olmuş..

    YanıtlaSil
  9. değişik ve güzel bir tarif olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık serapcım çok güzel bir kurabiye üretmişsin
    yeşil çayın tadı hissediliyormu yerken
    sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  11. Serapcığım hiopglisemin nedeniyle şekerli unlu gıdalar yememeye gayret ediyorum. Aman aman kabul günlerine giden biri değilimdir ama arkadaş toplantılarım var. Sağolsunlar hazırlıyorlar bi dolu şey değil yemek tadına baksam dahi bir süre sonra elim ayağım titremeye başlıyor.
    Neyse çok uzattım ,bu tarif tam da benim aradığım lezzet. İyi ki yayınladın canım. Ellerine sağlık. Artık ben de sık sık yapar gönül rahatlığıyla yer yediririm.
    Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
  12. Vallahi ablacım bayıldım tarifine eline aklına sağlık kesinlikle yapacağım çünkü çayın kahvenin yanına mutlaka birşeyler aranıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Dilekçim; beğeneceğini umuyorum canım..

    YanıtlaSil
  14. Feraycım; bu tamamen biz bayanlar için zaten :)

    YanıtlaSil
  15. Haticecim; ilk fırsatta yapayım canım :)

    YanıtlaSil
  16. Nurşencim; evet tam ara öğünlük bu:)

    YanıtlaSil
  17. Mutfağa buyrun; sağol canım:)

    YanıtlaSil
  18. Müjgancım; toz yeşil çay, hiç bir şekilde hissedilmiyor canım benim:)

    YanıtlaSil
  19. Nilgün ablacım; umarım bu lezzet seni mutlu eder :)

    YanıtlaSil
  20. Özgencim; bu çay kahve yanına gerçekten masum bir şey :)

    YanıtlaSil
  21. Harikasin canim arkadasim vallahi bu tarifne pes dedim hemen not alip denemek icin mutfaga gidiyorum sonucu sana yazarim.cok opuldun:)

    YanıtlaSil
  22. Serapcim Yesil cayli kurabiye tarifini gordugum gun denemeliyim demistim denedimmm ama arivde bekliyordu.Muthis bir lezzet yesil cay esliginde yemege doyamadim dogrusu.Yeniden yapmayi dusunuyorum:)cunku yaptigim gun bitti:)simdi yayina koydum.Tarif icin tesekkurler canim Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgülcümmmm; denemene ve dahası beğenmene çok sevindim.. Harikasın arkadaşım:)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...