Yeşil çaylı bisküvi nasıl yapılır
Diyet bisküvi tarifleri
Light bisküvi tarifleri
Yeşil çaylı bisküvi dün tamamen özgün olarak ve hiçbir yerden esinlenmeden ürettiğim bir tarif ve sizinle paylaşmak için heyecan içindeyim. Çünkü sağduyunuza güvenerek yeni bir tarif ürettiğinizde, onun sizi yanıltmadığını görmek acayip mutluluk verici ve motive edici bir şey.
Bir süredir kafamda böyle bir şey tasarlıyordum; hem ara öğün amaçlı, hem de kahve yanına çikolata-lokum olayından bizi kurtarsın diye:) Açıkçası biraz diyetvari bir tarif olması benim için önemliydi. Bu nedenle de malzeme seçimim bu yönde oldu. İçine margarin-tereyağı yerine zeytinyağı, şeker yerine ev yapımı pekmez, beyaz un yerine tam buğday kullandım. E bir de toz yeşil çay koydum, daha nasıl diyet olsun:)
Hiç merak etmeyin, lezzeti - bütün bu light malzemeye rağmen - nefis oldu. Kıtır kıtır, tam bisküvi kıvamında ve inceliğinde olan bu bisküvilerden bir-iki tane yiyerek bırakabilecek misiniz, işte ondan emin değilim:) Afiyet olsun.. (Bu tarifimi, light tarifler konusunda her dem kafadar olduğum sevgili Dilek'e (Ihlamurcum) atfediyorum)
*********************
*1 yumurta
*1 kahveci çay bardağı (en ufak olan) zeytinyağı
*1 kahveci çay bardağı pekmez (türü önemli değil)
*1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu)
*3 su bardağı (+/- oynanabilir) tam buğday unu veya kepekli un
*********************
*Bütün hamur malzemesini, unun ilk etapta 2,5 bardağını ekleyerek, yoğurun. Sert ve dağılan bir hamur olmalı. Bisküvi hamuru yumuşak olmaz. Yumurtanın büyüklüğüne ve tam buğday-kepekli un seçimine göre un miktarı değişebilir. Gerekiyorsa kalan yarım bardağı da ekleyin.
*Hamuru üzerini bezle örterek 10 dakika bekletin, malzemeler özleşsin.
*Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın ve oklava/merdane yardımıyla 3 mm. kadar incelene dek nazik hareketlerle açın (dağılabilen bir hamur olduğu için)
*Önceden ısınmış olan fırında bisküvilerinizi SADECE 10 DAKİKA pişirip çıkarın. Çıkardıktan sonra ılınana kadar tepside bekletip öyle alın.
Kıtırlığı tam sağlamak için hiç olmazsa yarım saat tam soğumalarını sağlayıp, ağzı sıkı bir kavanozda ve içine bir parça kağıt havlu veya peçete yerleştirerek saklayın (nemi önleyeceği için daha uzun taze kalmasını sağlar)
Harikasın,işte budur.Hem özgün, hem sağlıklı, hemde benlik.Tatil dönüşü hemen yapıp,izninle blogumda bile paylaşırım arkadaşım.İyi bayramlar,sevgilerle.
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık harika kurabiyeler olmuş, tamda benlık kıtır
YanıtlaSilkıtır kepekli ben sadece kendim için yapayım.
Öpüyorum bitanem..
Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif nefis bir tat ortaya çıkmış ellerine sağlık canım. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilMerhaba, çok çok çok güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanim hayirli aksamlar ellerine saglik güzel bir kurabiye tarifi cok da nefis görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilellerine sağlık hemen blogunda ligt tarifler diye bir bölüm aç lütfen ama lütfennnnnn:))
YanıtlaSilgüzel görünüyor.
Çokk güzel mutlaka denemeliyim tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilÇok orjinal ve özgün bir tarif olmuş,ellerinize sağlık...bayıldım..tam ara öğünlük olmuş..
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarif olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık serapcım çok güzel bir kurabiye üretmişsin
YanıtlaSilyeşil çayın tadı hissediliyormu yerken
sevgiler arkadaşım
Serapcığım hiopglisemin nedeniyle şekerli unlu gıdalar yememeye gayret ediyorum. Aman aman kabul günlerine giden biri değilimdir ama arkadaş toplantılarım var. Sağolsunlar hazırlıyorlar bi dolu şey değil yemek tadına baksam dahi bir süre sonra elim ayağım titremeye başlıyor.
YanıtlaSilNeyse çok uzattım ,bu tarif tam da benim aradığım lezzet. İyi ki yayınladın canım. Ellerine sağlık. Artık ben de sık sık yapar gönül rahatlığıyla yer yediririm.
Sevgiler canım!
Vallahi ablacım bayıldım tarifine eline aklına sağlık kesinlikle yapacağım çünkü çayın kahvenin yanına mutlaka birşeyler aranıyorum sevgiler...
YanıtlaSilDilekçim; beğeneceğini umuyorum canım..
YanıtlaSilFeraycım; bu tamamen biz bayanlar için zaten :)
YanıtlaSilHandancım; sağol canım..
YanıtlaSilSarecim; sağol canım..
YanıtlaSilGülcancım; teşekkürler..
YanıtlaSilHaticecim; ilk fırsatta yapayım canım :)
YanıtlaSilBernacım; sağol canım..
YanıtlaSilNurşencim; evet tam ara öğünlük bu:)
YanıtlaSilMutfağa buyrun; sağol canım:)
YanıtlaSilMüjgancım; toz yeşil çay, hiç bir şekilde hissedilmiyor canım benim:)
YanıtlaSilNilgün ablacım; umarım bu lezzet seni mutlu eder :)
YanıtlaSilÖzgencim; bu çay kahve yanına gerçekten masum bir şey :)
YanıtlaSilHarikasin canim arkadasim vallahi bu tarifne pes dedim hemen not alip denemek icin mutfaga gidiyorum sonucu sana yazarim.cok opuldun:)
YanıtlaSilÖzgülüm; denemişsin:))
SilSerapcim Yesil cayli kurabiye tarifini gordugum gun denemeliyim demistim denedimmm ama arivde bekliyordu.Muthis bir lezzet yesil cay esliginde yemege doyamadim dogrusu.Yeniden yapmayi dusunuyorum:)cunku yaptigim gun bitti:)simdi yayina koydum.Tarif icin tesekkurler canim Kucak dolusu sevgiler.
YanıtlaSilÖzgülcümmmm; denemene ve dahası beğenmene çok sevindim.. Harikasın arkadaşım:)
Sil