MUTLU BİR HAFTA DİLEYEBİLMEYİ GERÇEKTEN ÇOK İSTERDİM AMA ŞARTLAR MÜMKÜN KILMADI MAALESEF. ÖNCELİKLE BELİRTMEK İSTERİM Kİ; DAHA GEÇEN HAFTAKİ ASKER ACIMIZ TAZEYKEN, VAN'DAKİ BÜYÜK DEPREMLE YÜREKLERİMİZ BİR KEZ DAHA SARSILDI. ASKERLERİMİZ İÇİN AİLELERİNE VE TÜM MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI; DEPREM İÇİN DE TÜM VAN HALKINA HEM GEÇMİŞ OLSUN HEM BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ İLETMEK İSTİYORUM. ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.
Çikolatalı kıtır kurabiye tarifi
Çikolatalı kurabiye tarifi
Sevgili arkadaşımız Tülay' ın hepleziz.com sitesinde geçen hafta gezinirken bu nefis kurabiyelere rastladım ve çayın yanına hemen yaptım. Orijinal tarif için tık lütfen..Tek kelimeyle bayıldım. Adına yakışır kıtır kıtır kurabiyelerim oldu. Gerçi ben kepekli un kullandım, bitter çikolatam bulunmadığı için damla çikolata koydum ve kalıp kullanmadan şekillendirdim ama olsun..Lezzeti yakaladığıma eminim. Ellerine sağlık Tülaycım. İyi ki varsın..Hepinize afiyet olsun..
*********************
*2 dolu su bardağı un (Tülay daha az kullanmıştı ama benim karışımıma az geldi)
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 küçük kahve fincanı fındık veya ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*3/4 su bardağı şeker
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı süt
*80 gr. bitter çikolata (ben aynı miktarda damla çikolata kullandım)
Yapılışı:
********************
*En son unu ekleyecek şekilde tüm malzemeleri karıştırın.
*Ve unu ilk etapta 1,5 bardak ekleyip kıvamına bakarak, gerektikçe arttırın.
*Kurabiye hamuru sertliğine geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
*Avucunuzun içinde biraz bastırıp yassıltın.
*Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine veya yağladığınız yapışmaz tepsiye sıralayın. Aralarında birer santim olması yeterlidir.
*Fırınınızı önceden 160 dereceye ısıtın.
*İyice ısınmış fırınınıza kurabiyeleri verip 15-17 dakika arası pişirin (Tülay 13-14 dakika diyordu ama sanırım her fırının ısı verme yeteneği farklı olduğundan benimki biraz daha uzun istedi)
*Kurabiyeleriniz dokunduğunuzda biraz yumuşak gelebilirler ama dışarıda biraz beklettiğinizde kıtırlaşacaklardır.
Sevgili arkadaşım, öncelikle görüntü mükemmel ellerine sağlık. Tariflerini takip edeceğim bundan sonra çünkü bana göre anlatım dilin çok doğru.
YanıtlaSilBen bu tarifi yarın deneyeceğim fakat evde fındık yok. Kavrulmamış yaş badem var. Sence fındık yerine kullansam tat bakımından yanlış olur mu?
Yanıt verirsen sevinirim.
Sevgilerimle. Yağmur :))
Bestecim; ziyaretin için çok sağol. Burad kastedilen fındığın kendisi değil yağı:)) Pardon..Sevgiler canım..
YanıtlaSilUmarım kötü günler son olur, kurabiyelerde nefis gözüküyor.
YanıtlaSilElleinize sağlık
Dilekçim; umarım öyle olur canım. Sağol..
YanıtlaSiltarifinizi yazdım bende ilk fırsatta deniycem ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Ahter; memnun kalacağını biliyorum. Şimdiden kolay gelsin. Sağol canım..
YanıtlaSilserap ablacım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Sevilcimm..Sağol hayatım:)
YanıtlaSilSERAPCIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZELLER. ALDIM TARİFİ.
YanıtlaSilSEVGİLER....
Serap'cım iyi haftalar (ülkece yaşanılan üzüntülerden ne kadar iyi hafta geçireceksek)yoğunluktan bende tarif veremiyorum. Kurabiyelerine bayıldım. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilEliize sağlık tam çay saatine uygun veya soğuk süte bandırılacak bir kurabiye olmuş. Ama hiç keyfimiz artık değilmi sevgiler...
YanıtlaSilSerap hanım, öncelikle sizin bloğumu ziyaretiniz icin ve güzel yorumlar icin cok tsk ederim. Ben okurken tarifi siz yazmışsınız ama ben eksik okumuşum. Aslında kocaman yazıyor fındık yağı diye. :) bu arada benim blog hesabım Beste yagmur ama; beste benim yengemin adı. Beraber açmıştık öyle kaldı. Beni hatırlarsınız face'den. Oradaki gerçek adım fehime yagmur ipar. Ve ben yagmur adını kullanıyorum. :) iyi geceler...
YanıtlaSilFeraycım, Nilgüncüm, Özgencim; çok sağolun, kurabiyeler badem ezmesi lezzetinde oluyor. Umarım deneyince de beğenirsiniz. Keyiflere gelince, maalesef hiçbirimizin iyi değil, Allah yardımcıları olsun hepsinin..
YanıtlaSilYağmurcum; seni tanıdığıma sevindim canım. Sağol, görüşmek üzere..