Sayfalar

13 Ocak 2011 Perşembe

MERENGLİ AYVA TATLISI

Merengli ayva tatlısı tarifi 
Merengli ayva tatlısı nasıl yapılır 
Mereng yapımı 


Bugün banka emeklisi arkadaşlarımla toplandık..Çok keyifli bir gün geçirdik ve nefis lezzetlerle ihya olduk. Ev sahibi arkadaşımızın yaptığı süper börek ve salatanın yanında, ablası harika bir tatlıyla tanıştırdı bizi: Merengli Ayva Tatlısı. Bir yandan 'hmm hmm hmm..' sesleri arasında mideye indirirken, bir yandan da hiç vakit kaybetmeden tarifini aldık. Blogum var diye tarifi yazma görevini bana verdiler. Sevgili Çenebaz hemen cep telefonuyla fotoğrafladı. Ben de gereğini yapıyorum şu an. Bu, oldukça değişik ve küçük esprileri olan çok güzel bir tatlı. Mutlaka denemenizi öneririm. Nazan ablanın eline sağlık, size bize de afiyet olsun..

Malzemeler:
*************

Tabanı için:
------------------
*5 irice boy ayva
*1,5 su bardağı şeker

Muhallebisi için:
--------------------
*1 litre süt
*1 su bardağı su
*4 tepeleme yemek kaşığı un
*3 yumurtanın sarısı (aklarını bir çırpma kabına ayırın)
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Üzeri için:
--------------
*3 yumurtanın akı
*3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
*********
* Öncelikle 5 ayvayı soyup rendeleyin veya robotta parçalayın. !,5 bardak şekerle suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin ve büyük boy bir dikdörtgen tepsiye yayın.
* Muhallebi malzemesini vanilya hariç bir tencereye alın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin. 
*En son vanilyayı karıştırıp ayvalı tabanın üzerine dökün. Biraz ılınmasını bekleyin. 
* Üzeri için, 3 yumurta akını 3 kaşık şekerle kar haline gelene dek çırpın ve ılınmış olan muhallebinin üzerine kaşığın sırtıyla yayın. Fırının sadece üst rezistansını (ızgara) açın ve pastayı fırına verin. 
*Üzeri fotoğrafta gördüğünüz şekilde kızarana dek tutun ve çıkarın. 
* Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. 







10 yorum:

  1. Süpersonic arkadaşım benim:)) Daha ayva pastası midemizde erimeden sen yazdın bile tarifini. Nazan ablanın eline, snein de emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nefis bir pasta olmuş.yapanın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tüh beee.Bi grip neleri kaçırmama sebep oldu.Pek güzel görünüyor.Afiyet olsun:((

    YanıtlaSil
  4. geçekten güzel olmuş.denemek lazım.afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  5. Çenebazım, sana da bana da boşuna 'rüzgarın kızı' demiyorlardı çalışırken:)) Sağol canım..

    Lezzet Sarayım, çok teşekkürler..

    Peteğim, senin adına çok üzgünüz canım..Bir dahaki sefere artık..

    Bernacım, çok teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  6. oohhh hanımlar toplandımı orada ne tarifler ne sohbetler olur tadına doyulmaz sefanız olsun inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sorma Gülercim; çok seviyoruz biz birbirimizi ve sohbete doyamıyoruz. Allah daim etsin, herkese de nasip etsin inşallah canım benim..

    YanıtlaSil
  8. Çok fena hım hımmm diyesim geldi:)))

    YanıtlaSil
  9. Serap'çım ben bu tarifi yaz aylarında taze kayısı ile yapıyorum. Düşündümde ayva ile daha bir güzel olur sanki. Yapanın ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun. İyi hafta sonları arkadaşım..

    YanıtlaSil
  10. Değil mi Balkahvecim:))

    Valla biz de kayısıyla bir deneyelim bence. Tebdil-i tarifte ferahlık olabilir Nilgüncüm:)) Sağol..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?