Sayfalar

25 Kasım 2010 Perşembe

BULGUR SALATASI


Çin pilavını duymuşsunuzdur muhtemelen, daha önce ben de tarifini vermiştim burada. İşte onun bulgurlu versiyonu bu salata. Birkaç hafta evvel İstanbul'a oğlumun yanına gittiğimde bir akşam yemeği için yapmıştım. Eşimin yeğeni de oradaydı ve aslında çin pilavı istemişti benden. Epeydir canı çekiyormuş. Tam yemek saatiydi ve pirinci önceden ıslatamayınca çin pilavının güzel olmayacağını  bildiğim için pirinç yerine bulgur kullandım. Böylesini daha önce de denediğim için sonuçtan emindim. Zira o da bayıldı, iltifatlara boğdu beni:)Bu tip salataların (çin pilavı için de geçerli) ekşisi, yağı ve tuzu tam olacak; ne biraz az, ne biraz fazla, tam kararında.. Kısacası hepimiz iştahla yedik. Eğer hiç denemediyseniz, mutlaka öneririm; hem besleyici, hem leziz. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***************
*2 su bardağı pilavlık iri bulgur (kesinlikle köftelik değil, kısır yapmıyoruz dikkat !)
*4 su bardağı su
*2-3 adet domates
*8-10 sap yeşil soğan
*1 demet dereotu ve birkaç dal taze nane
*2 küçük çay bardağı zeytinyağı (diyetiniz varsa daha az kullanabilirsiniz)
*Varsa birkaç kaşık mısır konservesi, siyah zeytin, kornişon turşu olabilir
*1 - 1,5 adet limonun suyu
*Tuz

Yapılışı:
**********
*Zeytinyağı ve suyu yapışmaz tencereye alıp ocağa oturtun, tuzunu da atıp kaynatın. 
*Ayıkladığınız bulguru salıp suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirerek iyice soğutun. 
*Oda sıcaklığına gelen haşlanmış bulguru tahta kaşıkla biraz karıştırıp havalandırın. 
*İçine ince kıydığınız yeşil soğan ve yeşilliği, limon suyunu, minik küp doğradığınız domatesi, varsa mısır konservesi, kıyılmış siyah zeytin ve kornişon turşuyu da ekleyip iyice karıştırıp servis tabağına alın. 
*Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. (Yalnız lütfen unutmayın: Pilav iyice soğumadan malzemelerini eklemeyin; diriliklerini kaybederler ve böylesi hiç lezzetli olmaz.) 


  

13 yorum:

  1. Merhaba, 28 Kasımda İzmir'de düzenlenecek bir etkinlik için size bilgi vermek istiyorum. Sizce de uygunsa e-mail adresinizi kuzinedekizaranekmek@gmail.com adresine gönderir misiniz? Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Serapcığım ellerine sağlık Aylinin etkinliğine sende fırsatın olursa gel görüşürüz sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık,çoook şifalı olmuş yarasın inşallah,sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. Serap'cığım ellerine sağlık.Çok besleyici olmuş bu.Kısıra alternatif.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten güzel olmaz..sıcak sıcak eklendiğinde iyi bir not düşmüşsün alta canım.Ellerine sağlık böyle doyurucu salataları çok seviyorum

    YanıtlaSil
  6. Mineciğim sağol, bilgisi mail kutuma düştüğü anda kendimi programlayacağım..Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  7. Feriha ablacığım çok sağol, sen de sağlıkla kal inşallah..

    YanıtlaSil
  8. Petekçiğim sağol, gerçekten de kısırdan çok daha farklı ve lezzetli oluyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. ylinciğim çok sağol, elimden geldiğince püf noktalarını vermeye çalışıyorum. Burada paylaşmak için varız, saklamak için değil zira:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Serap, perşembeye bunu mu yapsam:)))

    YanıtlaSil
  11. Neden olmasın Çenebaz'ım?

    YanıtlaSil
  12. Tam sevdiğim gibi bir salata olmuş. Bol sebzeli, ekşili:)) Batman'dan kendi elleriyle yaptıkları bulgur geldi bir yakınımdan, onunla hemen deneyeyim tarifinizi...
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. lezzetli somunlar, serap26 Kasım 2010 23:55

    Oooof Aslıcım, o bulgurla ne de güzel olur vallahi. Şimdiden afiyet olsun..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?