Sayfalar

20 Ocak 2015 Salı

MAYALI PİŞİ

Mayalı pişi tarifi
Mayalı pişi nasıl yapılır
Pişi tarifi
Pişi nasıl yapılır


Benim için klasik anne tarifidir pişi. Ama annede tarifi var mıdır? Tabii ki hayır :)) Tamamen doğaçlama. "Hamur böyle yumuşacık olacak, elinden neredeyse akacak !!" Tarif bu.. Neyse ki ben ekmekçiyim de, klasik ekmek hamuru tarifiyle bu işi her defasında kotarıyorum.. Yanına peynirden başka hiç birşey istemeyen bu lezzetle henüz tanışmadıysanız, işte o gün bu gündür.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********************

6 Ocak 2015 Salı

LABNELİ PASTANE POĞAÇASI

Labneli pastane poğaçası nasıl yapılır
Labneli poğaça tarifi
Sıvı yağlı pastane poğaçası tarifi


Mutfağımda katı yağ hiç kullanmıyor değilim ama bazen onun yerine kısmen de olsa koyabileceğim başka bir malzemem varsa, tercihimi o malzemeden yana kullanıyorum. Bu poğaçada da öyle yaptım. Margarin yerine labne kullandım, sıvı yağla da destekledim. Oldukça lezzetli ve yumuşacık oldu. Hızımı alamayıp aralarına kaşar da koyunca, keyfi katlandı. Siz dilerseniz peynir veya diğer malzemeyi normal poğaça formunda içine koyup kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************************

9 Aralık 2014 Salı

SILVERLINE VE YAĞIZ İZGÜL İLE “HİKAYESİ TADINDA YEMEKLER”

Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Aralık 2014 Çarşamba

KARİDESLİ İÇ PİLAV (Redmond'lu Tarifler)

Redmond Türkiye'ye nasıl girdi? 
Redmond ürünlerinin kullanımı 
Karidesli iç pilav tarifi 
Karidesli iç pilav nasıl yapılır? 


Redmond Türkiye 'nin İzmir'deki İMSE İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü'nde 22.11.2014'te gerçekleştirdiği mutfak etkinliğine davetli bir grup İzmirli blogcudan biriydim. 

Redmond bir elektrikli akıllı pişirici markası. Muhtelif modeli var, bunlara düdüklü de dahil. O akşamki etkinlikte, rastgele seçip başına geçtiğimiz çeşitli pişiricilerde bize verilen tarifleri uyguladık. Bir "mayalı hamur ustacığı" olarak benim şansıma pizza düştü ve sonuç çok beğenildi. Çünkü sonucun önemli kısmında pişiricinin payı var. 

Etkinliğin sonunda herbirimizin yaptığı birbirinden lezzetli yemekleri tadımladık. Ve kuralarımızı çekerek, Redmond'un tarafımıza hediye edeceği akıllı pişirici modelini seçtik. Bana yukarıdaki RMC-M4515E modeli çıktı ve evvelki gün elime ulaştı. Bugün hemen ilk denememi gerçekleştirdim ve karidesli iç pilav yaptım. Özellikle oğlum çok beğendi. Açıkçası benim de çok hoşuma gitti. Aslında niyetim tavuk ciğerlisini yapmaktı fakat köyün iki kasabında da ciğerin c'sini bile bulamadığım için :)) dipfriz stoklarıma başvurup karideslisini yaptım. En kısa zamanda tavuk ciğerlisi de denenecek. 

Redmond Türkiye'ye ve tarif danışmanları sevgili blogger arkadaşımız Filiz Çatalkaya ORHAN'a tekrar çok teşekkürler ediyorum ve tarifime geçiyorum.. Afiyet olsun.. 


Malzemeler:
***********************
*150-200 gr. temizlenmiş küçük boy karides (çimçim) 
*1 orta boy soğan
*1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 
*1 dolu çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı) 
*1 dolu çorba kaşığı kuş üzümü 
*Cihazın içinden çıkan ölçek kabıyla 2 kap pirinç 
*Yine aynı kapla 3 kap su 
*1 çorba kaşığı tereyağı 
*1,5 tatlı kaşığı tuz 
*Çay kaşığı ucuyla karabiber 
*1 çay kaşığı yenibahar 

Yapılışı:
************************

*Pirincinizi ya yarım saat önceden soğuk suyla, ya da 10 dakika önceden sıcak suyla ıslatın.
*Cihazın kabına temizlenmiş karidesleri, yemeklik doğranmış soğanı, zeytinyağını, fıstık ve üzümleri koyun. 
*Fry programını 15 dakikaya kurun. 
Cihazınınzın kapağını kapatmadan tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak program süresinin sonuna kadar kavurun ve başka bir tabağa aktarın. 




*Pişen malzemeyi bir tabağa aktarın, kenarda bekletin.









*Cihaz kabınıza tereyağını, yıkadığınız pirinci, tuz-karabiber-yenibahar üçlüsünü koyun. 
*Pilaf programını 25 dakikaya kurun.
*Kapağı açık olarak ve karıştırarak ilk 10 dakika kavurun. 






*10 dakikanın sonunda pilavınızın suyunu ekleyin. Üzerine de tabağa ayırdığınız karidesli karışımı ekleyip tahta kaşığın sırtıyla fazla karıştırmadan yaydırın. 
*Pişiricinin kapağını kapatın ve program süresinin sonuna kadar pişirin.





*Program süresinin sonunda bitiş alarmını duyacaksınız ve kapağı açtığınızda pilavınızın tam kıvamında nefis bir şekilde piştiğini göreceksiniz.







*Geleneksel demlendirme yönteminizi uygulayın. Kapağın altına temiz bir bez veya havlu örtüp kapağı örtünün üzerine yavaşça bırakın. Demlendikten sonra afiyetle tüketin. 

25 Ekim 2014 Cumartesi

REYHAN ŞERBETİ KONSANTRESİ

Reyhan şerbeti nasıl yapılır
Reyhan şerbeti konsantresi nasıl yapılır
Reyhan şerbeti tarifi
Reyhan şerbeti konsantresi tarifi 


Temmuz ayı içerisinde hem bahçedeki yeşil reyhandan şerbet yapımını hem de pazarlarda satılan mor reyhandan şerbet yapımını tarif ettim burada. 

Geçen hafta sitemizde, geliri Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanmak üzere, bir kermes düzenlemiştik ve orada en çok satılıp içilen şeylerden biri benim reyhan şerbetim oldu (hele içine biraz votka eklenince çok daha lezzetlendiği keşfedilince:)) Üç litre yapmıştım ama yetmedi ve tadı damaklarda kaldı. Bir dahaki kermese çok daha fazla yapmam rica edildi. Ben de "acaba o zamana kadar reyhan kalır mı, mevsimi geçmiş olur mu? " kaygısıyla pazardan 5 demet reyhan alıp konsantresini doğaçlama yapmaya çalıştım.. oldu.. Şimdi 3 ay sonra bile sulandırılıp içilebilecek 1 litre konsantrem var. Kahvenin yanına likör niyetine minik kadehlerde inanılmaz yakıştığnı da söylemeden geçmeyeyim. Eğer siz de dolabınızda bu hazır askeri istiyorsanız, kolları sıvayın bence.. Afiyet olsun..  

Malzemeler:
************************
*5 demet reyhan (eğer reyhanınız pazardaki mor yapraklılardan değil de bahçedeki yeşildense ve çiçekleri de pembeyse, yapraklarla birlikte o çiçeklerden bol miktarda kullanın,aksi halde pembe rengi bulamazsınız) 

21 Ekim 2014 Salı

FIRINDA YUFKA MANTISI

Yufka mantısı tarifi
Yufka mantısı nasıl yapılır
Yufkayla mantı tarifi
Yufka mantı nasıl yapılır


Uzun ara verdim biliyorum ama hemen hepinizin tanık olduğu bir blog kopyalama-devşirme hırsızlığına maruz kaldıktan sonra tabiri caizse "elim soğudu" (Bulaşık makinasında turşu tarifim birebir kopyalandı, hem de defalarca) Bir süre uzak kalıp üzüntümü bastırmayı tercih ettim. Ortalık maalesef emek hırsızı kaynıyor..

Bugün artık bu kırgınlığa bir son verip aranıza dönmeye karar verdim :) Ve nefis bir lezzetle, yufka mantısıyla geldim. Yıllar önce, ailesi Yugoslav göçmeni olan bir arkadaşımda yediğimde bayıldım lezzetine. Ve mantı hamurunun sertliğinden dolayı açma zorluğu, bunu daha sık tercih etmeme sebep oldu. Denemediyseniz bir gün mutlaka deneyin ve pratikliğini görün derim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
*******************

21 Eylül 2014 Pazar

ZEYTİN EZMESİ YAPIMI

Zeytin ezmesi nasıl yapılır
Zeytin ezmesi tarifi
Yumuşamış zeytinleri nasıl değerlendirebiliriz
Yumuşamış zeytinlerden zeytin ezmesi yapımı


Hiç satın aldığınız veya kendi yaptığınız zeytinin durduk yerde yumuşadığı oldu mu? Bizim geçen sezon yaptığımız bir damacana siyah zeytin eriyip yumuşadı. Peki ne yaptık, attık mı? Tabii ki hayır !! zeytin ezmesi yaptık.. Biz zaten hazır zeytin ezmelerinin içeriğine hiç güvenemediğimizden, neredeyse hiç satın almıyorduk, çok iyi oldu yani.. Bakınız nasıl yaptık.. Afiyet olsun.

Malzemeler:
****************
*Yumuşamış veya erimiş siyah zeytin
*Makarna süzgeci :))

Yapılışı:
****************
*Sert siyah zeytinden zeytin ezmesi yapamazsınız, peşinen anlaşalım :))
*Erimiş/yumuşamış zeytininizi makarna süzgecine veya kevgire azar azar alın (elinizin haklayabileceği kadar) ve elinizle bastırarak kevgirin altına geçirmeye çalışın. İlk başta direnebilirler fakat biraz ısrarcı olursanız iyice yumuşayıp kendilerini salıyorlar ve işiniz kolaylaşıyor.


*Elde ettiğiniz zeytin ezmesini (genellikle çok miktarda olduğu için) hemen tüketemeyebilirsiniz. O nedenle bizim yaptığımız gibi:
             -Bir buzluğun bölmelerini zeytin ezmesiyle bir kez doldurun ve dondurun.
             -Donunca çıkarıp bir buzdolabı poşetine doldurun ve poşeti hemen dipfrize koyun.
             -Bu işlemi zeytin ezmeniz tamamen bitene kadar tekrarlayın ve bittiğinde yiyebileceğiniz miktarlarda zeytin ezmesini poşetten akşamları çıkarın, buzdolabının alt bölmesine alın.
             -Sabah tamamen çözülmüş ve taptaze olarak tüketebilirsiniz.



20 Eylül 2014 Cumartesi

KEFİR YAPIMI

Kefir yapımı tarifi
Kefir nasıl yapılır
Kefir nasıl mayalanır
Kefir ayranı nasıl yapılır


Kefir yapımını anlatmam için, henüz denememiş arkadaşlarımdan çok talep alıyordum bir süredir. Havaların serine döndüğü, sonbahara ufaktan merhaba dediğimiz ve hastalıkların kapıda sıraya girdiği bu mevsim; bunu anlatmak için bence de ideal zaman zaten. Çevremde soğuk algınlığından muzdarip çok arkadaşım var. Bu da mevsim geçişlerindeki bağışıklık sistemi zayıflamasının en önemli göstergesi.


Kefirin faydaları saymakla bitmiyor belki ama bence en önemli faydası bağışıklık sistemini güçlendirmesi. Sanırım kanseri önlüyor denmesinin sebebi bu. Ben her gün veya gün aşırı mutlaka kefirimi içiyorum, çok da seviyorum. Eğer marketlerden aldıysanız, muhtemelen lezzetini sevmemişsinizdir, bana da çok tatsız geliyor. Ama evde mayalarsanız ve süzdükten sonra biraz da tuz eklerseniz, çok nefis bir içeceğiniz oluyor, inanın.. Üstelik ayrana alternatif bir içecek. Daha fazla bilimsel bilgi için kefirci.com ' a bakabilirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************
*Bir avuç kadar kefir mayası
*Yarım litre kadar süt

Yapılışı:
********************

14 Eylül 2014 Pazar

DOMATES KALINTILARINDAN SALÇA YAPIMI

Domates kalıntılarından salça nasıl yapılır
Domates kalıntılarından salça tarifi 
Domates salçası nasıl yapılır
Domates salçası tarifi 
Domates kabuklarından salça nasıl yapılır 


Domates kalıntılarından nasıl salça yapılacağının ipucunu aslında geçen günkü "çiğden şişe domatesi" tarifimde vermiştim biraz.. Ben sadece kabuğunu kullanmadım, o nedenle de "kalıntılar" kelimesini uygun buldum :) Şişe domatesimi kabuklu yaptığım için çok kabuk olmadı açıkçası. Ancak

13 Eylül 2014 Cumartesi

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU YAPIMI !!!!

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır
Bulaşık makinesinde turşu tarifi
Bulaşık makinesinde turşu 


Bulaşık makinesinde turşu başlığını görünce "yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.. Bir kısmınızın da "ben bunu duymuştum" veya "bunu ben de yapıyorum" dediğini tabii.. Ben geçen hafta Facebook'ta adını katiyen hatırlamadığım, dahası ilk kez duyduğum bir blogdan öğrendim. İlk duyduğumda ben de kulaklarıma inanamadım. Eşim duymuş olduğunu söyledi ama nasıl olduğu konusunda hiçbir fikri yokmuş. Bu "aşırı orijinal" :)) fikre kayıtsız kalamadım tabii ve hemen denedim. Sonuç: Süperrr.. 
Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
********************

9 Eylül 2014 Salı

EVDE SİYAH ZEYTİN YAPIMI

Evde siyah zeytin yapımı
Siyah zeytin nasıl yapılır
Siyah zeytin tarifi


Evde siyah zeytin yapımı sadece ev hanımlarının değil, çalışan hanımların bile artık gittikçe daha çok önem verdiği bir konu haline geldi. Çünkü piyasada satılanların hangisine güvenilebileceğini kimse bilmiyor..boyalı mı, kimyasal kullanılmış mı.. meçhul..

Geçen hafta pazarda halen ağaçtan toplanmış yani hiç işlem görmemiş ham siyah zeytin satıldığını gördüm ve daha fazla geç kalmadan sizinle bu tarifimi paylaşmayı uygun buldum. Umarım zamanlama çok yanlış değildir..Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************

KOLAY KONSERVE TURŞU YAPIMI

Kolay konserve turşu tarifi
Pratik turşu tarifi
Konserve turşu tarifi
Turşu konservesi nasıl yapılır 
Çabuk turşu tarifi 


Pratik konserve turşuyu arkadaşımdan öğrendiğim günden beri yapıyorum. Bana göre çabuk turşu da sayılabilir bu, 10-15 günde oluyor zira. En önemlisi, konserve edildiğinden dolayı üzerinde kef (par) hiç oluşmuyor. Açtınız ve varsayın ki 10-15 gün tüketemediniz.. mühim değil.. Diğer turşuların üzeri hemen beyaz bir tabaka tutarken, bunda hiç öyle bir derdiniz yok. Konserve edildiği için, aşırı tuzlamanıza da gerek yok. En güzel kornişon, havuç ve taze fasulyeyle oluyor (bakınız) ama ben bahçeden biberim bolca olduğundan bu kez biberle yaptım.. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
*************************

5 Eylül 2014 Cuma

CEVİZLİ FESLEĞENLİ MAKARNA

Cevizli makarna tarifi
Fesleğenli makarna tarifi
Makarna sosları 
Cevizli makarna sosu nasıl yapılır
Fesleğenli makarna sosu nasıl yapılır 


Cevizli fesleğenli makarna, tamamen doğaçlama olarak ve aceleyle ortaya çıktı ama pek sevgili müşkülpesent eşim tarafından tam not aldı :)) Sadece bir adet yeşil biber giren sos, biberin lezzetini bu kadar mı ortaya çıkarır.. Nefis bir kombinasyon oldu gerçekten. Şiddetle tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
********************

4 Eylül 2014 Perşembe

ÇİĞDEN ŞİŞE DOMATESİ YAPIMI

Şişe domatesi nasıl yapılır
Kışlık domates yapımı
Asitli şişe domatesi nasıl yapılır
Çiğden şişe domatesi yapımı


Şişe domatesi, benim çocukluğumda annemin her yaz sonu aspirin asidiyle yaptıığı bir şeydi. Pişirmezdik biz. O yıllarda pişiren var mıydı, onu da bilmiyorum. Şimdi istisnasız herkes pişirerek yapıyor ama ben yazın en sıcak günlerinde bu ocak başında "kavurma ve kavrulma" işine hiç tahammül edemiyorum :)) O nedenle aynı yönteme devam ediyorum. Diyebilirsiniz ki: "Aspirin asidi nihayetinde asit, zararlıdır, bizim yaptığımız katkısız".. Merak etmeyin, çünkü kilo başına sadece bir gram asit giriyor. Üstelik çok da pratik oluyor. Tadında hiç değişiklik olmuyor. Çiğ olunca, yemek yaparken dilediğiniz kadar kavurrabiliyorsunuz, istemezseniz de çiğden koyabiliyorsunuz yemeğinize. Tercih sizin. Afiyet olsun.

Malzemeler:
***********************
*Bir kasa (yaklaşık 23 kilo) domates (ben tarla domatesiyle yapıyorum, armut domates kullanmıyorum)
*20 gram asit salisilik (aspirin asidi, domates asidi diye de geçiyor, eczanelerde bulunuyor) (kabuğu, tepesi, bozuğu, çürüğü derken 5 kiloya yakın fire veriyor, o nedenle asit bire birden biraz eksik)
*Temiz cam şişe veya kavanozlar, kapakların yeni olması gerekmiyor.
*2 paket margarin (eritip en üstlerine dökmek için)

Yapılışı:
***********************

1 Eylül 2014 Pazartesi

TAVADA PATATESLİ ÇÖREK

Patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi


Tavada patatesli çöreği halasında yediğimizde oğlum çok beğemişti. Kısa zamanda ben de denemeye kalkıp sorduğumda, malzemeleri tam olarak hatırlamakta epey zorlandı :)) O kadar doğaçlama yapmış ki.. Biz bloğa yazacağız diye doğaçlamalarımızı not ediyoruz. Onun öyle bir mecburiyeti de olmayınca tabii.. Neyse, zorlayınca bir bir geldi malzemeler :) Sonra kime yaptıysam, beğenildi.
Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********************
*2 yumurta
*1 iri boy patates
*1 adet soğan
*100 gr. tulum peyniri
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*Azar azar olmak kaydıyla: Fesleğen, kekik, toz kırmızı biber, tuz
*1 tepeleme çorba kaşığı un (dilerseniz kepekli olabilir)

Yapılışı:
***********************

31 Ağustos 2014 Pazar

KIŞLIK BAMYA YAPIMI

Kışlık bamya yapımı
Kışlık bamya nasıl yapılır
Kışlık bamya hazırlığı
Kış hazırlıkları


Kışlık bamyayı yıllarca annem hazırladı ve bize verdi ama birkaç yıldır onun yorulmasını istemediğimizden kendimiz yapmaya başladık. O, domatesle biraz pişirip, torbalara doldurup dipfrize atıyordu ama ben direkt konserve yöntemiyle yaptım. Dipfrizimdeki kalabalığı daha fazla arttırmamış oldum hem :) Afiyet olsun.

Malzemeler:
********************
*1,5 kilo taze bamya (siz dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz)
*2 adet klasik boy konserve kavanozu (kapağı yeni olacak)
*2 adet iri veya 3 adet orta boy domates
*Az zeytinyağı
*Az tuz

Yapılışı:
********************

25 Ağustos 2014 Pazartesi

LORLU CHEESECAKE

Lorlu cheesecake tarifi
Lorlu cheesecake nasıl yapılır
Vişneli cheesecake tarifi
Cheesecake tarifi 


Lorlu cheesecake çok yedim ama hiç yapmamıştım. İlk kez yaparken de bildiğim cheesecake tarifleriyle oynayarak güzel bir sonuca ulaştım. Geçen gün pazarda bulup aldım, demek ki bitmemiş henüz. Bu vesileyle vişneli tariflerimin de sonuncusunu vereyim dedim - en azından şimdilik :) Bir arkadaşıma doğumgünü pastası niyetine yapılıp sürpriz olarak giden bu lezzeti biz çok sevdik. Lor giren cheesecake'in hafifliği bir başka oluyor.. Umarım sizin de hoşunuza gider. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
**********************

Tabanı için:
------------------------
*1 paket burçak bisküvi 
*100 gr. tereyağı (veya margarin) 

Krema kısmı için:
-----------------------------
*200 gr. (1 paket) labne peyniri 
*200 gr. tatlı lor 
*1,5 su bardağı pudra şekeri 
2 yumurta 

Vişneli kısmı için:
-------------------------------
*2 su bardağı vişne suyu (kutu meyve suyu ve/veya vişnelerden süzülen su)
*1 yemek kaşığı nişasta 
*2 yemek kaşığı pudra şekeri (eğer vişneden süzülen suyu kullanacaksanız, ekşi olacağı için yarım çorba kaşığı daha pudra şekeri koyabilirsiniz) 
*1 muhallebi kasesi vişne (taze veya dondurulmuş) 

Yapılışı:
******************************

19 Ağustos 2014 Salı

ÇEŞNİLİ AYRAN

Çeşnili ayran tarifi
Cacık ayran tarifi
Çeşnili ayran nasıl yapılır
Cacık ayran nasıl yapılır 


Çeşnili ayran, dolapta kalan yoğurdumun kaşıklamaya değmeyecek kadar kaldığını gördüğüm zaman çıktı ortaya. İyi de oldu. Patlıcan yemeğimizin yanına tıpkı cacık gibi çok yakıştı. Zira cacığa çok benzeyen bir tadı var. Denemek için, yoğurdunuzun az kalmasını beklemeyin bence.. Afiyet olsun.. 

Malzemeler: (2 kişilik ölçü) 
*************************
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı su 
*2 adet Çengelköy hıyarı veya 1 adet büyük boy salatalık
*1 iri diş sarımsak 
*Tuz 
*1-2 çay kaşığı kadar kuru nane 

Yapılışı:
*************************

15 Ağustos 2014 Cuma

TAZE FASULYE DİZMESİ

Taze fasulye dizmesi tarifi
Fasulye dizme tarifi
Fasulye dizme nasıl yapılır
Taze fasulye dizmesi nasıl yapılır


Fasulye dizmesi, aslında sadece şekil itibariyle ilginç bir yemek. Yoksa lezzet açısından bildiğimiz zeytinyağlı fasulyeden hiç bir farkı yok. Yine de, özellikle yemekli misafir sofralarında, oldukça gözalıcı olacağını düşünüyorum doğrusu. Ne dersiniz? Biraz sabır işi gibi gözükse de, basit bir püf noktasıyla zorluğu kalmayacak inanın. Afiyetler olsun..

Malzemeler:
*********************************

11 Ağustos 2014 Pazartesi

DOMATESLİ PİLAV

Domatesli pilav tarifi
Domatesli pilav nasıl yapılır
Yaz pilavı tarifi
Yaz pilavı nasıl yapılır


Domatesli pilav ülkemizin tüm yörelerinde biliniyor ve yapılıyor mudur, açıkçası bilgi sahibi değilim. Ama Ege Bölgesi ve İzmir yöresinde yazın yani bahçe domatesinin çok olduğu mevsimde sevilerek yapılıp yenildiğini biliyorum. Başta bizim evde :)) Domatesli pilav bir yaz klasiğidir bizde. Bilinen sade pilavdan farklı bir şeydir, hatta bazen başlıbaşına bir yemektir. Eğer denemediyseniz, bu lezzetten kesinlikle mahrum olmamanız gerektiğini düşünerek tavsiye ediyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***************************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...