tag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post1862895807809271475..comments2023-11-13T09:47:12.320-08:00Comments on LEZZETLİ SOMUNLAR : EKŞİ MAYA EKMEĞİLEZZETLİ SOMUNLARhttp://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-364170430621290042013-08-26T11:05:51.796-07:002013-08-26T11:05:51.796-07:00İlk çıktığında, kendini biraz çekmeden hemen keser...İlk çıktığında, kendini biraz çekmeden hemen keserseniz illa ki içi hamur olur. Neyse, böylece öğrenmiş oldunuz:)) Bundan sonra mayanız daha da canlanacak ve eliniz de alışacaktır. Fakat ben hiç kap ölçüsüyle yapmadım. Hep tartarım. Bundan sonra ölçmeye çalışırım. Sevgiler.. LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-36594947946365860992013-08-16T09:38:03.823-07:002013-08-16T09:38:03.823-07:00ekemeğim az önce fırından çıktı,kokusu ve tadı güz...ekemeğim az önce fırından çıktı,kokusu ve tadı güzeldi sanırım sıcakken kesmeye çalıştığımdan içi biraz hamurumsuydu ama bekleyemedim<br />ekşi mayayı tarifinizle kurdumve bu ikinci ekmeğim biraz pratiklik kazanmam lazım sanırım bide tariflerinizde kullandığınız kap ölçüsü verirseniz sevinirim,ilginize teşkr edrim,tarifinize sağlık:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-43548709646172625912013-08-16T09:06:29.067-07:002013-08-16T09:06:29.067-07:00Doğrudur arkadaşım.. ama madem eklemişsiniz, artık...Doğrudur arkadaşım.. ama madem eklemişsiniz, artık sonucu bekleyeceksiniz:)) Suyun az olma sebebi, ekşi mayanın da cıvık kıvamıyla ekmeği yumuşatacak olmasıdır. Yine de siz bilirsiniz :) LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-42211605720881612212013-08-16T08:12:41.116-07:002013-08-16T08:12:41.116-07:00bu tarif teki su miktarı doğrumudur acaba yarım ba...bu tarif teki su miktarı doğrumudur acaba yarım bardak bana az geldi ve göz kararı biraz daha su ekledim ??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-6521149742958833392012-12-20T04:23:45.077-08:002012-12-20T04:23:45.077-08:00sevgili admin ekşimaya ekmek yapımı için su değirm...sevgili admin ekşimaya ekmek yapımı için su değirmeninde üretilmiş tambugday unu yulaf unu ve çavdar unu üretiyorum.tamamen katkısız ve dogal olarak ürettiğim unları size kargo ile ulaştırabilirim.tel:5356782485 saygılarımla halil ayarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-90050417595590520212010-12-13T06:07:32.094-08:002010-12-13T06:07:32.094-08:00Pepelacım, hepsini al ye yavrum, feda olsun, afiye...Pepelacım, hepsini al ye yavrum, feda olsun, afiyet olsun canım..Ha..bi de yağı benim için de sür, ben yemiyorum da kilo korkusundan..Sevgiler canım..<br /><br />Aylincim, yemen gereken kadar dilim yersen bu ekmek kilo milo aldırmaz, tam tersine korumana yardımcı bile olur, fenni maya içermiyor, düşün..Sevgiler hayatım..LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-54735658858181392582010-12-13T06:01:41.494-08:002010-12-13T06:01:41.494-08:00Nilgüncüm, buyur başım üstüne canım. İtiraf edeyim...Nilgüncüm, buyur başım üstüne canım. İtiraf edeyim ben de önce ve uzun uzun koklarım. Koklamam bitince- ki hemen bitmez- yerim. Üstelik benim ekmek düşkünlüğüm yoktur ama ekşi maya ekmeğini hiç katıksız bile yerim. Senin getirttiğin bir de kara fırında pişmiştir. Offf kapatalım bu konuyu bence..Sevgiler canım..LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-49182477990253372242010-12-13T05:55:12.356-08:002010-12-13T05:55:12.356-08:00Oyy :)
Ben bir dilim rica edeyim, ( yetmez ama ayı...Oyy :)<br />Ben bir dilim rica edeyim, ( yetmez ama ayıp olasın değil mi:D)<br />Üzerine mis gibi tereyağ ve salça sürüp,sıcacık çayımla yiyeceğim.Seni de bol bol anacağım anacağım ablacığım..<br />Kalbi sevgilerimleCafe Pepelahttps://www.blogger.com/profile/11434211030738215984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-36866805727213898312010-12-13T05:12:54.671-08:002010-12-13T05:12:54.671-08:00miss gibi kabarmış bir ekmek sıcaık üstüne biraz t...miss gibi kabarmış bir ekmek sıcaık üstüne biraz tereyağı ve yumuşacık yağlı peynir amaninn bu ekmek bana recimi bozduracak:))Ellerine sağlık canım benimYeMeK vAkTihttps://www.blogger.com/profile/18264118180011814341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-67854774310330690772010-12-13T05:04:21.122-08:002010-12-13T05:04:21.122-08:00İyi haftalar arkadaşım, ekşi maya ekmeğine kendimi...İyi haftalar arkadaşım, ekşi maya ekmeğine kendimi bildim bileli bayılırım. Çocukken üzerine en çok acı biber salçası sürüp yerdim. Şimdi ise eşimin her Afyon seyahatinde ekşi maya ekmeği siparişi veriyorum. Kokusuna bitiyorum yemesende olur. Yakınmı oturuyoruz bilmiyorum ama inan kapını çalıp iki dilim verirmisin demek geldi içimden. Yoğunluğum biter bitmez ben bunu denemezmiyim? Sağol...Nilgünhttp://www.sendepisir.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-25600637817434289242010-12-13T03:43:09.761-08:002010-12-13T03:43:09.761-08:00Fadişçim, şimdi sıkı dur: Evet bahçede değil ama b...Fadişçim, şimdi sıkı dur: Evet bahçede değil ama balkonda fırın var, taştan hem de..Fakat maalesef eşim tamamlayamadı içini henüz, kullanamıyoruz o yüzden..Fotoğrafını çeker anlatırım bi gün olmazsa..Sevgiler..LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-80960729215779384012010-12-13T03:37:45.894-08:002010-12-13T03:37:45.894-08:00Bernacım, gerçekten de hazır hissetmen lazım. Zama...Bernacım, gerçekten de hazır hissetmen lazım. Zamanı gelince olur merak etme, sevgiler canım, sağol..<br /><br />Deryacım, unutma ve üzülme ki BAZILARI TOMBİK SEVER, sevsinler seni..Canım benim..LEZZETLİ SOMUNLARhttps://www.blogger.com/profile/05341549534660118750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-4119560255351851272010-12-13T03:14:48.271-08:002010-12-13T03:14:48.271-08:00Oh ekmek te pişmiş, çok güzel görünüyor, o ekşi ma...Oh ekmek te pişmiş, çok güzel görünüyor, o ekşi mayadan ekmeğin gözenekli yapısına bayılıyorum, tabi tadına da:) Allah bilir sizin bahçenizde ekmek fırını da vardır şöyle taştan:)Fatmahttps://www.blogger.com/profile/09238753767930591264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-77760258443012218872010-12-13T00:49:59.788-08:002010-12-13T00:49:59.788-08:00Canım mutlu haftalar bu enfes ekmeği fırından çı
k...Canım mutlu haftalar bu enfes ekmeği fırından çı<br />kınca sıcak sıcak alıcan içine kaymakla bal doldurup yiycen sonrada tombik olucan:))Ne yapa<br />yım beni seven tombik sevsin dimi ama:))Ellerine<br />sağlık öpüyorum.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4010651519847288879.post-39776394880489717992010-12-13T00:35:29.591-08:002010-12-13T00:35:29.591-08:00canım nefis olmuş ekmek ellerine sağlık ama oldukç...canım nefis olmuş ekmek ellerine sağlık ama oldukça uğraştırıcı,acaba ben ne zaman cesaret edeceğim ve benimde bir ekmeğim olacak.sevgiler.umutluhayathttps://www.blogger.com/profile/11568922072655339698noreply@blogger.com