Sayfalar

19 Ağustos 2014 Salı

ÇEŞNİLİ AYRAN

Çeşnili ayran tarifi
Cacık ayran tarifi
Çeşnili ayran nasıl yapılır
Cacık ayran nasıl yapılır 


Çeşnili ayran, dolapta kalan yoğurdumun kaşıklamaya değmeyecek kadar kaldığını gördüğüm zaman çıktı ortaya. İyi de oldu. Patlıcan yemeğimizin yanına tıpkı cacık gibi çok yakıştı. Zira cacığa çok benzeyen bir tadı var. Denemek için, yoğurdunuzun az kalmasını beklemeyin bence.. Afiyet olsun.. 

Malzemeler: (2 kişilik ölçü) 
*************************
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı su 
*2 adet Çengelköy hıyarı veya 1 adet büyük boy salatalık
*1 iri diş sarımsak 
*Tuz 
*1-2 çay kaşığı kadar kuru nane 

Yapılışı:
*************************
*Rondo veya blendırınızın içine tüm malzemeyi koyun (sarımsağınızı soyup bütün atın, salatalığınızın dip ve tepesini koparıp kabuğunu soymadan dilimleyerek kullanın) 
*Rondoyu tüm malzeme pürüzsüz bir şekilde parçalanıncaya kadar çalıştırın ve durdurun.
*Ayranınızı soğutun ve/veya buz ilavesiyle servis edin.  

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım yaz kış her zaman sofraya yakışıyor .

    YanıtlaSil
  2. mımmm nefis..buz gibi olsada içsek..ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. Offf şimdi buz gibi olsa ne güzel olurdu...

    YanıtlaSil
  4. naneli buzlu ayran gerçekten yazın çok ferahlatıcı oluyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...